Hledáme mzdovou účetní s komunikativní angličtinou a znalostí SAP. Nástup možný ihned.

HR blog

Na našem blogu pomáháme firmám i uchazečům se orientovat na trhu práce. Přinášíme novinky a rady pro HR profesionály, firmy i uchazeče o zaměstnání.

Hledáme nového kolegu :)

Jsme na trhu 15 let a můžeme se pochlubit realizací zajímavých projektů v oblasti recruitmentu a personálního poradenství. Rozšiřujeme náš pražský tým a rádi bychom přivítali novou kolegyni/nového kolegu, která/ý má smysl pro humor, baví ji/ho práce s lidmi, rád/a prezentuje, má pozitivní přístup a chuť pracovat.

Číst více

Jak se opravdu připravit na pohovor

Jestli hledáte klasický návod, tak už dál nečtěte. Takových článků je internet plný.  Proč bych Vám měla zdůrazňovat, že na pohovor máte chodit včas? Copak chodíte na jiné pracovní schůzky pozdě? Nebo potřebujete někoho, kdo Vás upozorní na to, jak správně podat ruku? Novým kolegům a obchodním partnerům ji přece podáváte. Co jste zatím v praxi zažili, víte také nejlépe sami. Ano, pomůže Vám, když si to zkusíte říct. Ale pracovní prezentace si přece připravujete stejným způsobem. V závěru všech takových rad a tipů (pokud jsou dobré) se stejně dočtete, že máte být na pohovoru sami sebou. Nic nehrát ani nepředstírat. V opačném případě totiž stejně tříměsíční divadlo zkušební doby neustojíte.

Číst více

Buďte vybíraví v roce 2016!

Ještě hledáte na co se zaměřit v novém roce?

Rádi bychom personalisty a manažery inspirovali z naší praxe k zaměření na výběr lidí. Mantra pro rok 2016 by tak mohla znít:

Budu dávat svému týmu najevo, že si ho vážím, a to i tím, jak si budu vybírat nové lidi.

Když  z týmu někdo dobrý odchází, má to na ostatní členy většinou negativní vliv (odchází se totiž vždy za lepším, i když to tak reálně být nemusí). Pokud ale na uvolněné místo vybereme někoho, protože nikdo lepší zrovna nebyl, dáváme pak týmu signál, že o tuhle práci schopný člověk nezavadí. Jak se to projeví na angažovanosti našich lidí, je asi poměrně jasné.

Číst více